ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007118)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:46 AM

Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 1 kg. kemikli parça kuzu,

? 15 adet arpacık soğanı,

? 2 adet havuç,

? 3 çorba kaşığı margarin,

? 1 adet yeşil biber,

? 1 çay kaşığı kekik,

? 5-6 adet taze patates,

? 6-7 adet mantar,

? 1 çorba kaşığı domates salçası,

? Yeterince tuz

? Karabiber

? Maydanoz

Hazırlanışı:

Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir. Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır. Beraber karıştırılarak biraz kavrulur. Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır.

Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.