|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharat, çeşitliğinin, kattığı, tatlar, yemeklere |
![]() |
Baharat Çeşitliğinin Yemeklere Kattığı Tatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharat Çeşitliğinin Yemeklere Kattığı TatlarBaharat Çeşitliğinin Yemeklere Kattığı Tatlar Farkında mısınız, yemek masamızı artık çeşit çeşit baharatlar süslemeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Son zamanlarda milletçe yemek kültürüne fazlaca önem verir olduk ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taraftan baharatçı dükkanları her geçen gün artıyor, bir yandan da aktarların raflarındaki baharat çeşitleri çoğalıyor ![]() ![]() Müşteriler her geçen gün farklı baharat çeşidi deniyor İstanbul'da baharatçıların en yoğun olduğu Mısır Çarşısı'ndaki baharat satıcıları da hem çeşitliliğe gidildiğini hem de satışlarının arttığını anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Develi Baharat'ın işletmecisi Celil Develi ise İstanbul'un kozmopolit bir şehir olmasından dolayı bünyesinde farklı kültürleri barındırdığını, bu çeşitliliğin de yemek kültürüne yansıdığını anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatın, uygun miktarda olanı ve yemeğe yakışanı kullanılmalı Türk mutfağında kendine sağlam bir yer edinen baharatların kullanılmasındaki artışı gurmeler de doğruluyor ![]() ![]() ![]() Sofra Dergisi yazarı Ayfer Ünsal, baharatların farklı kültürlerle iletişime girilmesi sonucu tercih edilmesinin daha çok arttığını söylüyor ![]() ![]() ![]() Yemek yazarı ve gurme Ahmet Örs ise, Türk mutfağında baharatın her dönem yer aldığını ifade ediyor ![]() ![]() *** 2 binden fazla baharat Sofralarımızın lezzetli bitkileri olan baharatların merkezi, Hindistan ve Uzakdoğu ülkeleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Hangi baharat hangi yemeklerde kullanılmalı? Biberiye: Et yemeklerinde ve soslarda ![]() Defne: Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, bazı turşu ve konservelerde ![]() Kişniş: Çorba ve salatalarda doğranarak yenir ![]() Pimpinel: Çorba, sebze ve balık yemeklerinde ![]() Safran: Bazı balık ve deniz mahsulleri yahnilerinde, pilavlarda ve sütlü, pirinçli tatlılarda ![]() Tarhun: Salçalı et yemeklerinde, soslarda ve salatalarda ![]() Sumak: Kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için ![]() Yenibahar: Etli yemeklerde, köfte, sosis, çeşitli tatlı ve dolmalarda ![]() Zerdeçal: Et, balık ve yumurtalı yemeklerde ![]() FATMA TURAN |
![]() |
![]() |
|