Meyveli Tirifle Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Tirifle TarifiMeyveli Tirifle Tarifi 1/2 adet hazır pasta keki 1 kavanoz şefttali kompostosu (hazır konserve) 1 su bardağı frambuaz veya böğürtlen 2 adet muz 1 paket çilek jölesi Custard Malzemeleri: 3 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 1/2 paket vanilya tozu 1- Hazır pasta kekini kabaca doğrayıp büyük ve çukur bir servis kabına koyunuz 2- Üzerine sırasıyla doğranmış şeftali kompostosunu, frambuaz veya böğürtlenleri, dairesel şekilde doğranmış muzları döşeyiniz 3- Çilek jölesini paket üzerindeki talimata göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine gezdiriniz ve kabı buzdolabında jöle katılaşıncaya kadar bekletiniz Custard Hazırlama: 1- Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpınız 2- Süt, un ve vanilya karışımını Bosch ocak ![]() ![]() orta ateşte karıştırarak beş dakika kadar muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatınız 3- Ocağın altını kısınız Muhallebinin kaynamasını gideriniz ve çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak kıvam buldurunuz 4- Custardı çukur kaptaki jölelenmiş meyvelerin üzerine yayınız Ilıyınca buzdolabında soğumaya bırakınız Servis: 1- Soğumuş custardı üzerine kavrulmuş badem veya meyvelerle süsleyerek sofraya veriniz Not: Frambuaz veya böğürtlen yerine çilek kullanabilirsiniz
|
|
|
|