![]() |
Meyveli Tirifle Tarifi
Meyveli Tirifle Tarifi
1/2 adet hazır pasta keki 1 kavanoz şefttali kompostosu (hazır konserve) 1 su bardağı frambuaz veya böğürtlen 2 adet muz 1 paket çilek jölesi Custard Malzemeleri: 3 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 1/2 paket vanilya tozu 1- Hazır pasta kekini kabaca doğrayıp büyük ve çukur bir servis kabına koyunuz. 2- Üzerine sırasıyla doğranmış şeftali kompostosunu, frambuaz veya böğürtlenleri, dairesel şekilde doğranmış muzları döşeyiniz. 3- Çilek jölesini paket üzerindeki talimata göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine gezdiriniz ve kabı buzdolabında jöle katılaşıncaya kadar bekletiniz. Custard Hazırlama: 1- Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpınız. 2- Süt, un ve vanilya karışımını Bosch ocak ...orta ateşte karıştırarak beş dakika kadar muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. 3- Ocağın altını kısınız. Muhallebinin kaynamasını gideriniz ve çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak kıvam buldurunuz. 4- Custardı çukur kaptaki jölelenmiş meyvelerin üzerine yayınız. Ilıyınca buzdolabında soğumaya bırakınız. Servis: 1- Soğumuş custardı üzerine kavrulmuş badem veya meyvelerle süsleyerek sofraya veriniz. Not: Frambuaz veya böğürtlen yerine çilek kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.