ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Meyveli Tirifle Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007080)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:52 AM

Meyveli Tirifle Tarifi
 
Meyveli Tirifle Tarifi

1/2 adet hazır pasta keki

1 kavanoz şefttali kompostosu (hazır konserve)

1 su bardağı frambuaz veya böğürtlen

2 adet muz

1 paket çilek jölesi

Custard Malzemeleri:

3 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1/2 paket vanilya tozu

1- Hazır pasta kekini kabaca doğrayıp büyük ve çukur bir servis kabına koyunuz.

2- Üzerine sırasıyla doğranmış şeftali kompostosunu, frambuaz veya böğürtlenleri, dairesel şekilde doğranmış muzları döşeyiniz.

3- Çilek jölesini paket üzerindeki talimata göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine gezdiriniz ve kabı buzdolabında jöle katılaşıncaya kadar bekletiniz.

Custard Hazırlama:

1- Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpınız.

2- Süt, un ve vanilya karışımını Bosch ocak ...orta ateşte karıştırarak beş dakika kadar muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.

3- Ocağın altını kısınız. Muhallebinin kaynamasını gideriniz ve çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak kıvam buldurunuz.

4- Custardı çukur kaptaki jölelenmiş meyvelerin üzerine yayınız. Ilıyınca buzdolabında soğumaya bırakınız.

Servis:

1- Soğumuş custardı üzerine kavrulmuş badem veya meyvelerle süsleyerek sofraya veriniz.

Not: Frambuaz veya böğürtlen yerine çilek kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.