Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, tarifi, yapılır, yapılışı, özbek

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler:

? 2 su bardağı pirinç

? Yarım baş soğan

? 1 adet havuç

? 400 gr Kuzu kuşbaşı

? Yarım çay bardağı sıvı yağ

? Sıcak su

? 1 tutam kimyon

? 1 tutam tuz

? 1 tutam kuş üzümü

Hazırlanışı:

Yarım soğanı doğrayın Kuşbaşı eti hazırlayın Tencerede sıvı yağı kızdırın Eti tencereye alarak kavurun Havucu küp küp doğrayın

Üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin 1 tutam kimyon, tuz ve kuş üzümü ekleyin

Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığınız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin Pilavımız servise hazır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.