![]() |
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler: ? 2 su bardağı pirinç ? Yarım baş soğan ? 1 adet havuç ? 400 gr. Kuzu kuşbaşı ? Yarım çay bardağı sıvı yağ ? Sıcak su ? 1 tutam kimyon ? 1 tutam tuz ? 1 tutam kuş üzümü Hazırlanışı: Yarım soğanı doğrayın. Kuşbaşı eti hazırlayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın. Eti tencereye alarak kavurun. Havucu küp küp doğrayın. Üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 1 tutam kimyon, tuz ve kuş üzümü ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığınız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın. Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.