Kıymalı Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Tart TarifiKıymalı Tart Tarifi 4 su bardağı un 3 çorba kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı soğuk su 1 çay kaşığı tuz İçi için: 1 adet soğan 300 gr kıyma Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı mısır unu Unun ortasını havuz gibi açın Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun, iki elinizle yoğurup pütürlü bir hamur elde edin Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün Üzerine hamurdan kapak yapın Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin
|
|
Kıymalı Tart Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Tart Tarifi4 su bardağı un 3 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı soğuk su 1 çay kaşığı tuz İçi için: 1 adet soğan 300 gr kıyma Tuz Karabiber 2 kaşık mısır unu Unun ortasını açın Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyup yoğurarak, pütürlü bir hamur elde edin Sonra suyu ekleyin Hamuru unlu tezgahta, yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin Kıymayı, soğanla kavurun Tuz, karabiber ve mısır ununu da ekleyerek 1-2 dakika kavurun Soğuk harcı kalıplara dökün Üzerine hamurdan kapak yapın Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin
|
|
|
|