Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbasi, mutfagi, tavuk, yunan

Tavuk Corbasi Yunan Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Corbasi Yunan Mutfagi



Tavuk Corbasi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz

Yapilisi:

Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin Tencereyi atesten alip bir kenara birakin Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ) Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin

*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilirCok hos bir lezzet katar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.