ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Corbasi Yunan Mutfagi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006800)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:39 AM

Tavuk Corbasi Yunan Mutfagi
 
Tavuk Corbasi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz

Yapilisi:

Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin. Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip bir kenara birakin. Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin. Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin. Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin. Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin.
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin.( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ). Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin.

*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilir.Cok hos bir lezzet katar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.