![]() |
Balık Kavurması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Kavurması TarifiBalık Kavurması Tarifi 1 ![]() 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik 1 fincan zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz karabiber kuru fesleğen 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet kırmızı uzun kırmızı biber 1 adet orta boy domates Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kapari (konserve) Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan file zeytin 1-2 adet orta boy haşlanmış patates Fileto edilmiş yani kemik ve kılçıkları ayıklanış somon balığını kuşbaşı et formunda doğrayın ![]() ![]() Diğer taraftan balıkları dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biberiye ve kekikle iyice karıştırın ![]() ![]() Geniş bir teflon tavayı (wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve incecik dilimlediğiniz kırmızı biberi katıp 2-3 dakika daha kavurun ![]() ![]() Soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|