![]() |
Balık Kavurması Tarifi
Balık Kavurması Tarifi
1.5 kg fileto edilmiş somon balığı (kuşbaşı et formunda doğranmış olmalı) 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik 1 fincan zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz karabiber kuru fesleğen 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet kırmızı uzun kırmızı biber 1 adet orta boy domates Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kapari (konserve) Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan file zeytin 1-2 adet orta boy haşlanmış patates Fileto edilmiş yani kemik ve kılçıkları ayıklanış somon balığını kuşbaşı et formunda doğrayın. Balığın kemiğini 2 su bardağı suyla haşlayın ve süzün. Diğer taraftan balıkları dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biberiye ve kekikle iyice karıştırın. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabına koyup 2-3 saat kadar bekletin. Geniş bir teflon tavayı (wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) orta ısılı ateşte kızdırın. Marine ettiğiniz balıkları olduğu gibi tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve incecik dilimlediğiniz kırmızı biberi katıp 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve fesleğeni serpip ayırdığınız bir su bardağı balık suyunu ilave edin. Soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp 5 dakika daha pişirin. Son olarak, kapari, dilimlenmiş zeytin ve haşlanıp küp küp doğranmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.