ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Kavurması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006790)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:40 AM

Balık Kavurması Tarifi
 
Balık Kavurması Tarifi

1.5 kg fileto edilmiş somon balığı (kuşbaşı et formunda doğranmış olmalı)

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik

1 fincan zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

karabiber

kuru fesleğen

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet kırmızı uzun kırmızı biber

1 adet orta boy domates

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kapari (konserve)

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan file zeytin

1-2 adet orta boy haşlanmış patates

Fileto edilmiş yani kemik ve kılçıkları ayıklanış somon balığını kuşbaşı et formunda doğrayın. Balığın kemiğini 2 su bardağı suyla haşlayın ve süzün.

Diğer taraftan balıkları dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biberiye ve kekikle iyice karıştırın. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabına koyup 2-3 saat kadar bekletin.

Geniş bir teflon tavayı (wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) orta ısılı ateşte kızdırın. Marine ettiğiniz balıkları olduğu gibi tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.

Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve incecik dilimlediğiniz kırmızı biberi katıp 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve fesleğeni serpip ayırdığınız bir su bardağı balık suyunu ilave edin.

Soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp 5 dakika daha pişirin. Son olarak, kapari, dilimlenmiş zeytin ve haşlanıp küp küp doğranmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.