Yunan Usulü Balık Fileto Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunan Usulü Balık Fileto TarifiYunan Usulü Balık Fileto Tarifi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 600 gr domates 500 gr balık fileto 15 su bardağı taze fasulye ¼ su bardağı çekirdeksiz zeytin Bir tavada yağı kızdırın İçerisine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip arada karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar kavurun Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin Balıkları sosun üzerine yerleştirip bir kaşık yardımıyla döküp, kısık ateşte 15-20 dakika balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin Balıkları çatalla test edip piştiğini anladığınızda üzerine taze fasulyeleri ve zeytinleri ekleyip, fasulyeler yumuşayana kadar 5 dakika daha pişirin Dilerseniz üzerine peynir rendeleyerek servis edin |
|