![]() |
Yunan Usulü Balık Fileto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunan Usulü Balık Fileto TarifiYunan Usulü Balık Fileto Tarifi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 600 gr domates 500 gr balık fileto 1 ![]() ¼ su bardağı çekirdeksiz zeytin Bir tavada yağı kızdırın ![]() ![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin ![]() Balıkları sosun üzerine yerleştirip bir kaşık yardımıyla döküp, kısık ateşte 15-20 dakika balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin ![]() Balıkları çatalla test edip piştiğini anladığınızda üzerine taze fasulyeleri ve zeytinleri ekleyip, fasulyeler yumuşayana kadar 5 dakika daha pişirin ![]() Dilerseniz üzerine peynir rendeleyerek servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|