Armut Kurusu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Kurusu TarifiArmut Kurusu Tarifi Sararmaya başlamış armutlar 1 hafta saman içinde bekletilerek olgunlaştırıldıktan sonra yıkanır, dilimlenir ve soyulur Armutlar % 1'lik tuzlu suda 10 dakika bekletilir veya birinci kükürtleme usulüyle 45 dakika kükürtlenir yahut da buharla 5-6 dakika haşlanır, sonra kerevetlere serilir Armutlar güneşte 2 gün kurutulduktan sonra gölgede de kurutulur Armutları fırında kurutma, 60-70 derece sıcaklıkta yapılır ve 10-12 saatte tamamlanır |
Armut Kurusu Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Kurusu TarifiArmut Kurusu Tarifi Sağlam armutların kabuklarını incecik soyunuz Uzunlamasına ve birbirine dik ince ince yarınız İçlerini iyice ayıklayınız Hasıra serip üzerini de bir tülbentle örterek güneşte kurumaya bırakınız Kururken arada sırada karıştırmak gerekir Not: Armut kurusunu bir kutuya bir kat armut kurusu, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirirseniz ileride çok lezzetli bir armut kurusu elde etmiş olursunuz |
|