ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Armut Kurusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006749)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:47 AM

Armut Kurusu Tarifi
 
Armut Kurusu Tarifi

Sararmaya başlamış armutlar 1 hafta saman içinde bekletilerek olgunlaştırıldıktan sonra yıkanır, dilimlenir ve soyulur. Armutlar % 1'lik tuzlu suda 10 dakika bekletilir veya birinci kükürtleme usulüyle 45 dakika kükürtlenir yahut da buharla 5-6 dakika haşlanır, sonra kerevetlere serilir. Armutlar güneşte 2 gün kurutulduktan sonra gölgede de kurutulur. Armutları fırında kurutma, 60-70 derece sıcaklıkta yapılır ve 10-12 saatte tamamlanır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:47 AM

Armut Kurusu Tarifi
 
Armut Kurusu Tarifi

Sağlam armutların kabuklarını incecik soyunuz. Uzunlamasına ve birbirine dik ince ince yarınız.
İçlerini iyice ayıklayınız.
Hasıra serip üzerini de bir tülbentle örterek güneşte kurumaya bırakınız.
Kururken arada sırada karıştırmak gerekir.

Not: Armut kurusunu bir kutuya bir kat armut kurusu, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirirseniz ileride çok lezzetli bir armut kurusu elde etmiş olursunuz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.