Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi12-13 salamura asma yaprağı 12-13 adet sardalya 1 kuru soğan 2-3 kaşık zeytinyağı Tuz 3-4 tane karabiber Maydanoz Asma yapraklarını yarım saat kadar kaynar suda bekletin ve süzün Soğanı yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın Bir teflon tavada; Soğanları zeytinyağ ile orta ateşte sürekli karıştırarak rengi yer yer kahverengiye dönecek şekilde kavurun Ateşi kapatıp, kıyılmış maydanoz ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın Asma yaprağının uç kısmına bir tane sardalya koyun Üzerine soğanlı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun, yanlarından biraz içeri kıvırıp, sarın Soğanı kavurduğunuz tavayı (yıkamadan ve yağ eklemeden) tekrar ısıtın Hazırladığınız sarmaları, orta ateşte, önlü arkalı kızartın Sıcak servis edin
|
|
|
|