ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006732)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:50 AM

Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi
 
12-13 salamura asma yaprağı

12-13 adet sardalya

1 kuru soğan

2-3 kaşık zeytinyağı

Tuz

3-4 tane karabiber

Maydanoz

Asma yapraklarını yarım saat kadar kaynar suda bekletin ve süzün. Soğanı yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın. Bir teflon tavada; Soğanları zeytinyağ ile orta ateşte sürekli karıştırarak rengi yer yer kahverengiye dönecek şekilde kavurun. Ateşi kapatıp, kıyılmış maydanoz ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Asma yaprağının uç kısmına bir tane sardalya koyun. Üzerine soğanlı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun, yanlarından biraz içeri kıvırıp, sarın. Soğanı kavurduğunuz tavayı (yıkamadan ve yağ eklemeden) tekrar ısıtın. Hazırladığınız sarmaları, orta ateşte, önlü arkalı kızartın. Sıcak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.