Karpuz Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Reçeli TarifiKarpuz Reçeli Tarifi Malzemeler: 1 kilogram karpuz kabuğu 1 5 kilogram tozşeker 750 gram su 1 adet limonun suyu Kireç suyu Kireç suyu için: 250 gram sönmemiş kireç 4 litre su Hazırlanışı: 250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün Durulmasını bekleyin Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın Ateşten alın Sıcak olarak kavanozlara doldurun Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın
|
|
|
|