![]() |
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz Reçeli Tarifi
Malzemeler: 1 kilogram karpuz kabuğu 1.5 kilogram tozşeker 750 gram su 1 adet limonun suyu Kireç suyu Kireç suyu için: 250 gram sönmemiş kireç 4 litre su Hazırlanışı: 250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun. Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın. Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin. Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Ateşten alın. Sıcak olarak kavanozlara doldurun. Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.