ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006704)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:55 AM

Karpuz Reçeli Tarifi
 
Karpuz Reçeli Tarifi

Malzemeler:

1 kilogram karpuz kabuğu
1.5 kilogram tozşeker
750 gram su
1 adet limonun suyu
Kireç suyu

Kireç suyu için:

250 gram sönmemiş kireç
4 litre su

Hazırlanışı:
250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun. Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın. Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin. Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Ateşten alın. Sıcak olarak kavanozlara doldurun. Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.