![]() |
Somon Balığının Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Balığının FaydalarıSomon Balığının Faydaları Neden somon yemeliyiz? (*) Beynimizin yüzde 60'ı yağdan oluşuyor ve bilim adamlan bu yağın en azından yüzde 30'unun omega-3 yağ asitlerinden olduğu görüşünde ![]() ![]() ![]() ![]() Omega-3 yağ asitleri somon ve uskumru gibi yağlı balıklarda yüksek oranda bulunuyor ![]() İnsan gelişimine baktığımızda: Gebelikte bebek, omega-3 yağ asitlerini annesinden, yeni doğmuş bebekler ise anne sütünden sağlıyor ![]() Büyümekte olan çocukların da sürekli omega-3'e ihtiyaçları oluyor ![]() ![]() Yetişkinlerde de durum aynı ![]() ![]() Düzenli tüketilen somonun faydaları(*) Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp krizi ve felç vakaları daha seyrek görülür ![]() ![]() ![]() Yaşlılık etklilerini geciktirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilinen, mutluluk hormonu serotoninin oluşmasına yardım eder ![]() (*) Bilgiler, Norwegian Seafood Export Council (NSEC) arşivinden derlenmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Balığının FaydalarıBulursak yeriz inş ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Balığının Faydalarıpişimi 10 dakika doyurucu üstelik fiyatıda uygun sayılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Balığının FaydalarıHalka kalamar diyorum başkada birşey demiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Balığının FaydalarıNeden somon yemeliyiz? Hücreleri geliştiren Omega-3 yağ asitleri, vücut tarafından üretilmiyor ![]() ![]() ![]() İşte somonun diğer faydaları: Düzenli olarak somon yiyen kişilerde, kalp krizi ve felç daha seyrek görülür ![]() Haftada birden fazla balık yiyen çocuklarda astım olma oranı daha azdır ![]() Omega-3 düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir ![]() Yaşlılık etkilerini geciktirir ![]() |
![]() |
![]() |
|