Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
söğülme, tarifi, şanlıurfa

Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)



10 patlıcan

6 diş sarımsak

1 yemek kasıgı tuz

1 su bardagı zeytin yağı

isteğe bağlı 400 gr kıyma et

Patlıcanları ateşte közleyinyağı ayrı bir kapta kısık ateşte dağlayınPatlıcanlar közlendikten sonra soyup bıçakla çok küçük bir şekilde tepsiye doğrayınSoyulmuş sarımsakları iyice ezip içine atınTuzu da ilave edip elinizle karıştırınİçine dağlanmış yağın birazını dökün ve tekrar karıştırınTabağa koyduktan sonra (isteğe bağlı kıyma et için;

bunlardan ayrı şekilde kıyma eti yağla kavuruntabaktaki patlıcanın üzerine dökün yine kalan o yağı da ileve edin) kalan yağı üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.