Söğülme Tarifi (Şanlıurfa) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)10 patlıcan 6 diş sarımsak 1 yemek kasıgı tuz 1 su bardagı zeytin yağı isteğe bağlı 400 gr kıyma et Patlıcanları ateşte közleyinyağı ayrı bir kapta kısık ateşte dağlayınPatlıcanlar közlendikten sonra soyup bıçakla çok küçük bir şekilde tepsiye doğrayınSoyulmuş sarımsakları iyice ezip içine atınTuzu da ilave edip elinizle karıştırınİçine dağlanmış yağın birazını dökün ve tekrar karıştırınTabağa koyduktan sonra (isteğe bağlı kıyma et için; bunlardan ayrı şekilde kıyma eti yağla kavuruntabaktaki patlıcanın üzerine dökün yine kalan o yağı da ileve edin) kalan yağı üzerine dökün |
|