ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Söğülme Tarifi (Şanlıurfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006497)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:29 AM

Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)
 
10 patlıcan

6 diş sarımsak

1 yemek kasıgı tuz

1 su bardagı zeytin yağı

isteğe bağlı 400 gr kıyma et

Patlıcanları ateşte közleyin.yağı ayrı bir kapta kısık ateşte dağlayın.Patlıcanlar közlendikten sonra soyup bıçakla çok küçük bir şekilde tepsiye doğrayın.Soyulmuş sarımsakları iyice ezip içine atın.Tuzu da ilave edip elinizle karıştırın.İçine dağlanmış yağın birazını dökün ve tekrar karıştırın.Tabağa koyduktan sonra (isteğe bağlı kıyma et için;

bunlardan ayrı şekilde kıyma eti yağla kavurun.tabaktaki patlıcanın üzerine dökün yine kalan o yağı da ileve edin) kalan yağı üzerine dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.