Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, barbunya, buğulaması, tarifi, yapılışı

Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı



Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 1/2 kg orta boy kınalı barbun

? 3 orta boy domates

? 1 orta boy soğan

? 2-3 defne yaprağı

Maydanoz

? 1 yemek kaşığı tereyağı

? tuz, nane, karabiber

Hazırlanışı

Domatesleri rendeliyoruz

Soğanı ufak ufak parçalıyoruz

Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz

Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz

Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz

(Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz

Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.