ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006455)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:36 AM

Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı
 
Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 1/2 kg orta boy kınalı barbun

? 3 orta boy domates

? 1 orta boy soğan

? 2-3 defne yaprağı

Maydanoz

? 1 yemek kaşığı tereyağı

? tuz, nane, karabiber

Hazırlanışı

Domatesleri rendeliyoruz.

Soğanı ufak ufak parçalıyoruz.

Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz.

Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz.

Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz.

(Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz.

Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek servis yapıyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.