Limon Şurubu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Şurubu TarifiLimon Şurubu Tarifi MALZEMESİ 1 Kg limon 5 Su bardağı şeker YAPILIŞI 1 Limonları bol su ile yıkayarak süzdürünüz 2 Ortadan ikiye keserek, meyve presinde suyunu çıkarınız 3 Limon suyuna, beş su bardağı şeker ilave ederek ateş üzerinde 4-5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınız 4 Soğuduktan sonra ağzı kapalı şişelerde muhafaza ediniz 5 İçilmesi arzu edildiği zaman konsantrenin dört katı soğuk su ilave ederek servis yapınız Not: Limon şurubu hemen içilecekse kaynatmaya lüzum yoktur Uzun zaman kalması isteniyorsa kaynatılır ve hava atmayacak şekilde ağzı kapalı şişelerde, buzdolabında muhafaza edilmelidir |
|