![]() |
Limon Şurubu Tarifi
Limon Şurubu Tarifi
MALZEMESİ 1 Kg. limon 5 Su bardağı şeker YAPILIŞI 1 Limonları bol su ile yıkayarak süzdürünüz. 2 Ortadan ikiye keserek, meyve presinde suyunu çıkarınız. 3 Limon suyuna, beş su bardağı şeker ilave ederek ateş üzerinde 4-5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınız. 4 Soğuduktan sonra ağzı kapalı şişelerde muhafaza ediniz. 5 İçilmesi arzu edildiği zaman konsantrenin dört katı soğuk su ilave ederek servis yapınız. Not: Limon şurubu hemen içilecekse kaynatmaya lüzum yoktur. Uzun zaman kalması isteniyorsa kaynatılır ve hava atmayacak şekilde ağzı kapalı şişelerde, buzdolabında muhafaza edilmelidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.