![]() |
Yasemin Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasemin Şurubu TarifiYasemin şurubu tarifi Mevsiminde ve kokulu zamanında toplanan yaseminin yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() Daha sonra elekten geçiriniz ![]() ![]() Bu renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız ![]() Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yasemin Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasemin Şurubu TarifiYasemin Şurubu Tarifi Evvelâ, yasemin yapraklarını toplayıp bir kevgire koymalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su miktarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo şeker katarak kaynatmalı ![]() ![]() Not: Yaseminler, imbikten geçmek yolu ile kokuları daha iyi elde edilebilirse de, evlerde bu "Alambic" cihazı olmadığından basit mutfak usûllerine baş vurulmuştur ![]() |
![]() |
![]() |
|