Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzurum, lavaş, tarifi

Lavaş Tarifi (Erzurum)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Tarifi (Erzurum)



Tandırda mayalı hamurdan yapılır Una, tuz, maya, su ilave edilerek yoğurulur, yumak yapılır Erzurum' da buna kunt derler Kunt merdane ile açılır Daha sonra elle çarpılarak açıldıktan sonra rabata tabir ettiğimiz hususi aletlerin üzerinde yayılarak sıcak tandıra yapıştırılır Ayrıca açılmadan pide şekli verilerek pişirilenlere elemeği yahut da tombul denir
Alıntı Yaparak Cevapla

Lavaş Tarifi (Erzurum)

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Tarifi (Erzurum)



ya ne güzel tarifler acıktımmmm
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.