ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lavaş Tarifi (Erzurum) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006310)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:00 AM

Lavaş Tarifi (Erzurum)
 
Tandırda mayalı hamurdan yapılır. Una, tuz, maya, su ilave edilerek yoğurulur, yumak yapılır. Erzurum' da buna kunt derler. Kunt merdane ile açılır. Daha sonra elle çarpılarak açıldıktan sonra rabata tabir ettiğimiz hususi aletlerin üzerinde yayılarak sıcak tandıra yapıştırılır. Ayrıca açılmadan pide şekli verilerek pişirilenlere elemeği yahut da tombul denir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:00 AM

Lavaş Tarifi (Erzurum)
 
ya ne güzel tarifler acıktımmmm


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.