Nabak - Gimchi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nabak - Gimchi TarifiBeçu (Kore marulu) 500gr turp 400 gr kalın tuzu 3 yemek kaşığı(45gr) yeşil soğan 2 tane (160 gr) sarımsak 4 diş zecefil 15 gr kırmız biber 2 tane pul biber 5 yemek kaşığı havuç 2 tane gimchi suyu için - su 10 bardak(2L) tuz 50 grBeçu ve turbu dörgen şekilde keser Tuzu ilave ederek 1 saat bekletir![]() Yeşil soğan ve sarımsağı hazırlanır Havucu istediği şekilde keser![]() Tuzda çıkaran beçu ve turbu suyunu iyice çıkarır ![]() Sonra yeşil soğan sarımsağı ve zencefil tozu ilave eder![]() Yuzlu suyu ekler Pul biberi ilave eder Tadını bakarak tuz azsa daha ileve ede bilir![]() Kutusuna koyup 2 gün dışarıda bekletir
|
|
|
|