![]() |
Nabak - Gimchi Tarifi
Beçu (Kore marulu) 500gr
turp 400 gr kalın tuzu 3 yemek kaşığı(45gr) yeşil soğan 2 tane (160 gr) sarımsak 4 diş zecefil 15 gr kırmız biber 2 tane pul biber 5 yemek kaşığı havuç 2 tane gimchi suyu için - su 10 bardak(2L) . tuz 50 gr Beçu ve turbu dörgen şekilde keser. Tuzu ilave ederek 1 saat bekletir. Yeşil soğan ve sarımsağı hazırlanır. Havucu istediği şekilde keser. Tuzda çıkaran beçu ve turbu suyunu iyice çıkarır. Sonra yeşil soğan. sarımsağı ve zencefil tozu ilave eder. Yuzlu suyu ekler. Pul biberi ilave eder. Tadını bakarak tuz azsa daha ileve ede bilir. Kutusuna koyup 2 gün dışarıda bekletir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.