ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nabak - Gimchi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006290)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:04 AM

Nabak - Gimchi Tarifi
 
Beçu (Kore marulu) 500gr

turp 400 gr

kalın tuzu 3 yemek kaşığı(45gr)

yeşil soğan 2 tane (160 gr)

sarımsak 4 diş

zecefil 15 gr

kırmız biber 2 tane

pul biber 5 yemek kaşığı

havuç 2 tane

gimchi suyu için - su 10 bardak(2L) . tuz 50 gr

Beçu ve turbu dörgen şekilde keser. Tuzu ilave ederek 1 saat bekletir.

Yeşil soğan ve sarımsağı hazırlanır. Havucu istediği şekilde keser.

Tuzda çıkaran beçu ve turbu suyunu iyice çıkarır.

Sonra yeşil soğan. sarımsağı ve zencefil tozu ilave eder.

Yuzlu suyu ekler. Pul biberi ilave eder. Tadını bakarak tuz azsa daha ileve ede bilir.

Kutusuna koyup 2 gün dışarıda bekletir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.