Acemiler İçin Doğrama Şekilleri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acemiler İçin Doğrama ŞekilleriAcemiler için doğrama şekilleri Dilim doğrama Havucu ve diğer sebzeleri, hiç parçalamadan göz kararı 1-2 mm kalınlığında kesin Kullanacağınız yemeğe göre dilimleri daha kalın kesebilirsiniz Jülyen Sebzelerin hemen hemen tamamı jülyen doğrama için uygundur Jülyen doğrama için, sebzeyi önce boylamasına ikiye kesin Sonrasında uzun ince dilimler halinde doğrayın Kuşbaşı Sebzeleri, öncelikle uzunlamasına dörde bölün Sonrasında iri küp olacak şekilde 1-15 cm kalınlığında kesin Bu doğrama şekli "yemeklik doğrama" olarak da bilinir Küp doğrama Çorba, sulu yemekler veya böreklerde kullanmak için, sebzeleri öncelikle uzun ince doğrayın Çubuk şeklindeki sebzeleri tavla zarı iriliğinde küp küp kesin Yarım ay Sebzeleri boylamasına ikiye bölün ve 1-2 mm kalınlığında yarım ay doğrayın Arzuya göre sebzeleri biraz daha kalın dilimleyebilirsiniz Yarım ay (piyaz) doğrama Soğanı ortadan ikiye bölün Soğanın düz tarafını tahtanın üzerine koyup yanlarından dilimleyin Yarım ay şeklinde doğradığınız bu soğanları, fotoğrafta olduğu gibi bıçakla üzerinden geçip yemeklik de doğrayabilirsiniz Yemeklik doğrama Bütün soğana, bıçakla birkaç yerinden derinlemesine çentik atın Bıçağı yanlamasına tutup, dilim keser gibi soğanı bitirene kadar doğrayın Aynı işlemi elinizde yapmak yerine, kesme tahtası da kullanabilirsiniz |
Acemiler İçin Doğrama Şekilleri |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acemiler İçin Doğrama ŞekilleriÖğren işte |
Acemiler İçin Doğrama Şekilleri |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acemiler İçin Doğrama Şekilleriöğreniyorum işte alla alla |
|