|
|
Konu Araçları |
fesleğenli, lavaşta, piliç, tarifi, yapılır, yapılışı |
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırLavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Malzemeler ? 1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs ? 2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış) ? 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) ? 4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış) ? 4-5 sap maydanoz (iri doğranmış) ? 1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş) ? 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) ? 1 çorba kaşığı dijon hardalı ? 1 çorba kaşığı elma sirkesi ? 1 çorba kaşığı zeytinyağı ? Tuz ? Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) ? 8 adet orta boy lavaş Hazırlanışı Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın Hardal ve elma sirkesini karıştırın Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak daha pişirin Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin Tuz ve karabiber serpip, karıştırın Lavaşlara paylaştırarak servis yapın Afiyet Olsun |
|