ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006187)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:21 AM

Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi

Malzemeler

? 1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs

? 2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış)

? 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

? 4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış)

? 4-5 sap maydanoz (iri doğranmış)

? 1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş)

? 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)

? 1 çorba kaşığı dijon hardalı

? 1 çorba kaşığı elma sirkesi

? 1 çorba kaşığı zeytinyağı

? Tuz

? Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

? 8 adet orta boy lavaş

Hazırlanışı

Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın

Hardal ve elma sirkesini karıştırın

Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin

Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak daha pişirin

Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin Tuz ve karabiber serpip, karıştırın

Lavaşlara paylaştırarak servis yapın.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.