Şeftalili Brule Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Brule Tarifi3 adet şeftali (dilimlenmiş) 300 gr az yağlı yoğurt 75 gr esmer şeker (karamel sosu için) İsteğe göre tarçın 1-Keskin bir bıçakla şeftalileri ya da tutku meyvesini ortadan ikiye bölün Tutku meyvesi kullanacaksanız bir kaşıkla içini çıkarın Şeftali kullanacaksanız blenderda püre haline getirin Sonra bu püreyi ısıya dayanıklı 4 kaseye ya da sufle kabına eşit olarak paylaştırın 2-Yoğurtları pürenin üzerine eşit olarak koyup üzerini düzeltin En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın 3-Şekeri ve suyu bir tencereye koyun Şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin Karameli yoğurdun üzerine döktüğünüzde, 1 dakika içinde donacaktır Brulelerinizi servis zamanına kadar bir yerde muhafaza edin
|
|
|
|