ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeftalili Brule Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006047)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Şeftalili Brule Tarifi
 
3 adet şeftali (dilimlenmiş)

300 gr az yağlı yoğurt

75 gr esmer şeker (karamel sosu için)

İsteğe göre tarçın

1-Keskin bir bıçakla şeftalileri ya da tutku meyvesini ortadan ikiye bölün. Tutku meyvesi kullanacaksanız bir kaşıkla içini çıkarın. Şeftali kullanacaksanız blenderda püre haline getirin. Sonra bu püreyi ısıya dayanıklı 4 kaseye ya da sufle kabına eşit olarak paylaştırın. 2-Yoğurtları pürenin üzerine eşit olarak koyup üzerini düzeltin. En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. 3-Şekeri ve suyu bir tencereye koyun. Şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karameli yoğurdun üzerine döktüğünüzde, 1 dakika içinde donacaktır. Brulelerinizi servis zamanına kadar bir yerde muhafaza edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.