Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarhana, tarifi, yapımı

Tarhana Tarifi Yapımı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Tarifi Yapımı



Tarhana Tarifi Yapımı

MALZEMELER
un
3-4 kg domates
1 kg süzme yoğurt
1 adet mayalı ekmek hamuru
1 demet maydanoz
1/2 kg sivri biber(tatlı ya da acı olabilir)
2 demet taze nane
tuz

HAZIRLANIŞI
Domates,biber,maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın Buna mayalı ekmek hamuru yoğurt, ve tuzu ilave edip kanştırın Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün Biraz kuruyunca daha da ufalayın Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun Bez bir torbaya koyup saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tarhana Tarifi Yapımı

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Tarifi Yapımı



Tarhana Yapımı

Tarhanada genel olarak ortak kullanılan malzemeler:

un
domates
kırmızı biber
soğan
yoğurt
tuz

Yöreye bağlı tarhaya eklenen malzemeler

yeşil biber
acı biber
yoğurt kaymağı
tohuma kaçmış dereotu (tarhana otu)
nane
kekik
reyhan
fesleğen
bayat ekmek
ayva rendesi
irmik
tarhun tohumu
maydonoz
yumurta
pancar
mısır unu
Kızılcık
mantar
haşlanmış nohut
haşlanmış fasulye
kereviz

Alıntı Yaparak Cevapla

Tarhana Tarifi Yapımı

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Tarifi Yapımı



1 kilo kuru soğanyarım kilo kırmızı salçalık biberAcı kırmızı biber(miktarı keyfe göre1/2 kilo)bBirer demet dereotu nane maydanozBolca sarmısak(yarım kafa uygun)Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmışbiberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var

Acı biber az suda kaynatılacakRobotta çekilecek
Soğan robottan geçirilip pişirilecekSarmısak çekilip eklenecek
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek Domatesler deHepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanızYoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyorBuna böce denirSüzüp içmenin tadı bambaşka Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için)

Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek
10 kilo kadar un katmanız gerekebilir Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak İki gün yeterli arasıra karıştırılacakHamur kabaracak iyice

Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için

ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.