Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bardak, eridi, reçeli, tarifi

Bardak Eriği Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bardak Eriği Reçeli Tarifi



Bardak Eriği Reçeli Tarifi

1,5 kg bardak eriği (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)

1+1/4 bardak su

6 su bardağı toz şeker

Bardak eriklerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak erikleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız (Koyulaşma kıvamını anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.