ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bardak Eriği Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005926)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:04 AM

Bardak Eriği Reçeli Tarifi
 
Bardak Eriği Reçeli Tarifi

1,5 kg bardak eriği (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)

1+1/4 bardak su

6 su bardağı toz şeker

Bardak eriklerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak erikleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız. (Koyulaşma kıvamını anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir. Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir.) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız. Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız. Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.