![]() |
Balık İle İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık İle İlgili BilgilerBalık İle İlgili Bilgiler 1 Balığın tazeliği, galsamelerinin kırmızı, gözlerinin parlak ve etinin diri olmasından anlaşılır ![]() 2 Taze balık kokmaz ya da çok az kokar ![]() 3 Balıkların pullarının kolaylıkla kazınması için, keskin olmayan bir bıçakla pullar aksi yöne doğru kazınmalıdır ![]() 4 Balıklar, temizlenirken ilkönce galsameleri çıkarılır ![]() ![]() ![]() 5 Balık pilakisi pişirilirken ilkönce tepsinin kapağı açık tutulmalı, biraz piştikten sonra kapamalıdır ![]() ![]() 6 Eldeki balık kokusunun çıkarılması için bir kap suya atılmış bir kahve kaşığı oksijen yeterlidir ![]() |
![]() |
![]() |
|