Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, bilgiler, ile, ilgili

Balık İle İlgili Bilgiler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık İle İlgili Bilgiler



Balık İle İlgili Bilgiler

1 Balığın tazeliği, galsamelerinin kırmızı, gözlerinin parlak ve etinin diri olmasından anlaşılır

2 Taze balık kokmaz ya da çok az kokar

3 Balıkların pullarının kolaylıkla kazınması için, keskin olmayan bir bıçakla pullar aksi yöne doğru kazınmalıdır

4 Balıklar, temizlenirken ilkönce galsameleri çıkarılır Karın yarılarak içindeki bağırsakları alınır ve iyice yıkanır Balık temizlenirken fazla hırpalamamak lazımdır

5 Balık pilakisi pişirilirken ilkönce tepsinin kapağı açık tutulmalı, biraz piştikten sonra kapamalıdır Bu suretle balığın kokusu kaybolur

6 Eldeki balık kokusunun çıkarılması için bir kap suya atılmış bir kahve kaşığı oksijen yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.