ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık İle İlgili Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005899)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:09 AM

Balık İle İlgili Bilgiler
 
Balık İle İlgili Bilgiler

1 Balığın tazeliği, galsamelerinin kırmızı, gözlerinin parlak ve etinin diri olmasından anlaşılır.

2 Taze balık kokmaz ya da çok az kokar.

3 Balıkların pullarının kolaylıkla kazınması için, keskin olmayan bir bıçakla pullar aksi yöne doğru kazınmalıdır.

4 Balıklar, temizlenirken ilkönce galsameleri çıkarılır. Karın yarılarak içindeki bağırsakları alınır ve iyice yıkanır. Balık temizlenirken fazla hırpalamamak lazımdır.

5 Balık pilakisi pişirilirken ilkönce tepsinin kapağı açık tutulmalı, biraz piştikten sonra kapamalıdır. Bu suretle balığın kokusu kaybolur.

6 Eldeki balık kokusunun çıkarılması için bir kap suya atılmış bir kahve kaşığı oksijen yeterlidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.