![]() |
Balık İle İlgili Bilgiler
Balık İle İlgili Bilgiler
1 Balığın tazeliği, galsamelerinin kırmızı, gözlerinin parlak ve etinin diri olmasından anlaşılır. 2 Taze balık kokmaz ya da çok az kokar. 3 Balıkların pullarının kolaylıkla kazınması için, keskin olmayan bir bıçakla pullar aksi yöne doğru kazınmalıdır. 4 Balıklar, temizlenirken ilkönce galsameleri çıkarılır. Karın yarılarak içindeki bağırsakları alınır ve iyice yıkanır. Balık temizlenirken fazla hırpalamamak lazımdır. 5 Balık pilakisi pişirilirken ilkönce tepsinin kapağı açık tutulmalı, biraz piştikten sonra kapamalıdır. Bu suretle balığın kokusu kaybolur. 6 Eldeki balık kokusunun çıkarılması için bir kap suya atılmış bir kahve kaşığı oksijen yeterlidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.