Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pişirme, usulleri

Et Pişirme Usulleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Pişirme Usulleri



Et Pişirme Usulleri

a — Kebap:
Et ilkönce hiç su katmadan hafif esmerleşinceye kadar kavrulur Bundan sonra tek başına pişecekse çok az su ilâve edilir Sebze katılacaksa, su ilâve etmeye lüzum yoktur

b — Kızartma:
Kızartma için çok kızgın olmayan fırın kullanılır Et fırına sokulurken yağlı olan tarafın üste gelmesine dikkat edilir

c — Izgara:
Izgara hafif ateşte yapılır Etler buzdolabından alındıktan sonra biraz bekletilir ve ızgara yapıldıktan sonra tuzlanır IzaarnHr etin lezzetini kaybetmemesi için yalnız bir kez çevrilmesi yeterlidir
Izgara bazen tavada yapılabilir Bu durumda etin yağ vaziyetine göre tavaya yeteri kadar yağ atmak lâzımdır Et yağ bıraktıkça tavadaki yağ alınır

d — Suda haşlama (Söğüş):
Ete bol miktarda su katarak pişinceye kadar kaynatmalıdır Arta kalan su çorbalarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.