ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Pişirme Usulleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005861)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:15 AM

Et Pişirme Usulleri
 
Et Pişirme Usulleri

a — Kebap:
Et ilkönce hiç su katmadan hafif esmerleşinceye kadar kavrulur. Bundan sonra tek başına pişecekse çok az su ilâve edilir. Sebze katılacaksa, su ilâve etmeye lüzum yoktur.

b — Kızartma:
Kızartma için çok kızgın olmayan fırın kullanılır. Et fırına sokulurken yağlı olan tarafın üste gelmesine dikkat edilir.

c — Izgara:
Izgara hafif ateşte yapılır. Etler buzdolabından alındıktan sonra biraz bekletilir ve ızgara yapıldıktan sonra tuzlanır. IzaarnHr. etin lezzetini kaybetmemesi için yalnız bir kez çevrilmesi yeterlidir.
Izgara bazen tavada yapılabilir. Bu durumda etin yağ vaziyetine göre tavaya yeteri kadar yağ atmak lâzımdır. Et yağ bıraktıkça tavadaki yağ alınır.

d — Suda haşlama (Söğüş):
Ete bol miktarda su katarak pişinceye kadar kaynatmalıdır. Arta kalan su çorbalarda kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.