![]() |
Omlet Suflesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Omlet Suflesi TarifiOmlet Suflesi Tarifi 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı pudra şekeri 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 yumurtanın sarısı 8 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı ince limon kabuğu rendesi Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede toz şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini çatalla iyice karıştırınız ![]() ![]() Karışımı hazırladığmız tepsiye döküp, bıçakla üstünü bombeli biçimde düzleştiriniz ![]() ![]() Sufleyi fırından çıkarıp, hemen servis ediniz ![]() Not: Fırında pişirilen omlet süresiyle, ocakta pişirilen omlet arasında oldukça fark vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Omlet Suflesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Omlet Suflesi TarifiOmlet suflesini yapmak için, yumurta sarısı, şeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırdıktan sonra kar haline getirilmiş yumurta akını katınız ![]() Karışımı yağlanmış tepsiye döküp, üstünü bir bıçakla düzleştirerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz ![]() Sufleyi fırından çıkarır çıkarmaz servis ediniz; yoksa sufleniz çökecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|