Havyar Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havyar TarifiHavyar Tarifi Havyar sadece mersin balığı yumurtası ile hazırlanmış olanı hakiki havyardır Rengi, gri ve irice taneli olan taze havyar ayrıca taneleri orta boyda olan ezilmiş çok koyu renkte olan da vardır Havyara benzeyen diğer mahsullere balık yumurtası adı verilir Morina balığı yumurtası (küçük pembe renkte) Som balığı yumurtası (iri pembe renkte) Havyarlar: Biri (Siyah Havyar), diğeri (Kırmızı Havyar) dır Havyarlar da, balıkların yumurtalarının salamurasından = En makbulü siyah havyardır Ve çok pahalıdır Salmure d'oeufs de poissons yapılır Havyarlar, yalnız aperatif olarak sunulur En âlâ havyar, Rusya'nın Volga nehrinden çıkarılır Havyar, altı ay müddetle fıçılarda kalsa bozulmaz Aşağı kalitede olarak (kırmızı havyar) namiyle tanılan (tarama) dediğimiz havyar dahi mevcuttur Ve ucuzluğu hasebiyle daha boldur Bu cins havyar da, Karadenizin kefal ve sazan balıklarından çıkarılır |
|