ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havyar Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005640)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:52 AM

Havyar Tarifi
 
Havyar Tarifi

Havyar sadece mersin balığı yumurtası ile hazırlanmış olanı hakiki havyardır. Rengi, gri ve irice taneli olan taze havyar ayrıca taneleri orta boyda olan ezilmiş çok koyu renkte olan da vardır.

Havyara benzeyen diğer mahsullere balık yumurtası adı verilir.

Morina balığı yumurtası (küçük pembe renkte).

Som balığı yumurtası (iri pembe renkte).

Havyarlar: Biri (Siyah Havyar), diğeri (Kırmızı Havyar) dır.

Havyarlar da, balıkların yumurtalarının salamurasından =

En makbulü siyah havyardır. Ve çok pahalıdır. Salmure d'oeufs de poissons yapılır.

Havyarlar, yalnız aperatif olarak sunulur.

En âlâ havyar, Rusya'nın Volga nehrinden çıkarılır.

Havyar, altı ay müddetle fıçılarda kalsa bozulmaz.

Aşağı kalitede olarak (kırmızı havyar) namiyle tanılan (tarama) dediğimiz havyar dahi mevcuttur. Ve ucuzluğu hasebiyle daha boldur.

Bu cins havyar da, Karadenizin kefal ve sazan balıklarından çıkarılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.