Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gurme, reçel

Gurme Reçel

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gurme Reçel



Gurme Reçel

Malzemeler:
300 ml taze sıkılmış portakal suyu
200 ml havuç suyu (katı meyve sıkacağı ile sıkılmış)
500 g ayıklanmış ve küp şeklinde doğranmış yeşil elma
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
1 poşet Gourmet Şekerli Vanilin

Hazırlanışı:
Hazırladığınız meyve sularını bir tencereye alın Üzerine küp şeklinde doğradığınız elmaları ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın Bu karışımı meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın Sonra kalan şekeri eklein, karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp şekerli vanilini ilave edin ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.