![]() |
Evde Tarhana Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Tarhana Yapımı TarifiEvde Tarhana Yapımı Tarifi 2 kg domates 2 kg salçalık biber 0,500 gr süzme yoğurt 2 ekmek hamuru Aldığı kadar un ![]() -Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin ![]() -Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun,çekirdeklerini ayıklayın ve yine robottan geçirip püre haline getirin ![]() -Domates, biber pürelerine yoğurdu ve ekmek hamurlarını karıştırıp bulamaç haline getirin ![]() -Yavaş yavaş un ekleyin ve poğça hamuru kıvamına getirin ![]() -3 büyük kaba ayırın ve mayalanmaya bırakın ![]() -7 gün boyunca günde 2 sefer yoğurun, elinize yapışmaması için un ekleyebilirsiniz ![]() -7 ![]() ![]() -Kurudukça parçalara ayırın ve iyice kuruyunca hepsini elekten ( ya da yine mutfak robotundan ) geçirin ![]() -2-3 gün daha temiz bez üzeine yayın ve kurutun ![]() -Beztorbalar veya camkavanozlar içine alın ![]() Not: Tuz koymuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Evde Tarhana Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Tarhana Yapımı Tarifi1 kg ![]() 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1 kg ![]() 1 ekmek hamuru 1 su bardağı irmik Aldığı kadar un Tuz Domatesleri yıkayıp rendeleyin ![]() Kırmızı biberleri de yıkadıktan sonra haşlaın ve süzgeçten geçirin ![]() Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Bir hamur yoğurma kabında yoğurdu, domatesi, biberi, ekmek hamurunu, soğanı, tuzu aldığı kadar unla ekmek hamuru kıvamında yoğurun ![]() Bir kabın içerisinde 9 gün bekletip, sabah akşam yoğurmaya devam edin ![]() Dokuzuncu gün temiz bir beze tarhanayı parça parça koparıp serin, iki gün bekletip kurutun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|