ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Tarhana Yapımı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005450)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:24 AM

Evde Tarhana Yapımı Tarifi
 
Evde Tarhana Yapımı Tarifi

2 kg domates
2 kg salçalık biber
0,500 gr süzme yoğurt
2 ekmek hamuru
Aldığı kadar un. ( yaklaşık 6 kg)

-Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.(Mutfak robotundan geçirilebilir)
-Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun,çekirdeklerini ayıklayın ve yine robottan geçirip püre haline getirin.
-Domates, biber pürelerine yoğurdu ve ekmek hamurlarını karıştırıp bulamaç haline getirin.
-Yavaş yavaş un ekleyin ve poğça hamuru kıvamına getirin.
-3 büyük kaba ayırın ve mayalanmaya bırakın.( Çok kabarıyor dikkat edin taşmasın)
-7 gün boyunca günde 2 sefer yoğurun, elinize yapışmaması için un ekleyebilirsiniz.
-7. günün sonunda el büyüklüğünde mücver gibi parçalara ayrıp, havadar bir odaya serdiğiniz temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın.
-Kurudukça parçalara ayırın ve iyice kuruyunca hepsini elekten ( ya da yine mutfak robotundan ) geçirin.
-2-3 gün daha temiz bez üzeine yayın ve kurutun.
-Beztorbalar veya camkavanozlar içine alın.
Not: Tuz koymuyoruz. Pişirirken ekliyoruz. Ölçüyü 1/2 oranında azaltabilirsiniz. Yada aynı oranda arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:24 AM

Evde Tarhana Yapımı Tarifi
 
1 kg. domates

1 kg. taze kırmızı biber

500 gr. eritilmiş yoğurt

1 kg. soğan

1 ekmek hamuru

1 su bardağı irmik

Aldığı kadar un

Tuz

Domatesleri yıkayıp rendeleyin.

Kırmızı biberleri de yıkadıktan sonra haşlaın ve süzgeçten geçirin.

Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın.

Bir hamur yoğurma kabında yoğurdu, domatesi, biberi, ekmek hamurunu, soğanı, tuzu aldığı kadar unla ekmek hamuru kıvamında yoğurun.

Bir kabın içerisinde 9 gün bekletip, sabah akşam yoğurmaya devam edin.

Dokuzuncu gün temiz bir beze tarhanayı parça parça koparıp serin, iki gün bekletip kurutun. Kuruduktan sonra ufalayıp, kavanozlara doldurun ve gerektikçe kullanın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.