Kuşburnu Elma Reçeli |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşburnu Elma ReçeliKuşburnu Elma Reçeli Malzemeler: 2-3 adet kuşburnu poşet çay 2 su bardağı kaynar su 600 g küp şeklinde doğranmış elma 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Poşet çayları bir kaba alın Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın Üzerine elmaları ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin |
|