![]() |
Kuşburnu Elma Reçeli
Kuşburnu Elma Reçeli
Malzemeler: 2-3 adet kuşburnu poşet çay 2 su bardağı kaynar su 600 g küp şeklinde doğranmış elma 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Poşet çayları bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.